Bóvedas de Acero – 1r llibre de la Saga dels Robots

Parlar d’Isaac Asimov son paraules majors, després de llegir “Jo, Robot” fa ja força anys per fi vaig decidir-me a seguir amb la saga dels robots, sequela d’aquesta i preqüela de la saga Imperi Galàctic i de La Fundació. La saga dels Robots està composada de 4 llibres d’estil detectivesc i com no podia ser d’una altra manera no m’han decepcionat gens.

The Caves of Steel (Bóvedas de Acero)

El primer llibre de la saga ens situa a la Terra en un futur força llunyà: ja s’ha descobert el viatge espacial, però només uns pocs mons estan colonitzats. Els Espacials, que és com s’anomenen els colonitzadors, no son gaire nombrosos, però controlen l’economia de la Terra i la seva societat es basa en l’ús de robots per gairebé tot. En canvi la Terra està superpoblada, els humans viuen en ciutats subterrànies cobertes per voltes d’acer i tot i que s’utilitza els robots per feines a l’exterior, gairebé tothom te agorafòbia i no s’atreveixen a sortir fora de la “protecció” de les ciutats, a més a més hi ha un gran moviment anti-robot i anti-Espacial.

La colonización del espacio es la única salvación posible para la Tierra.

Així doncs se’ns presenta a Elijah Baley, un policia de la Terra al qui li encomanen investigar l’assassinat d’un ambaixador espacial que intentava convèncer la Terra per deixar la seva política anti-robot. Per resoldre aquest conflicte els Espacials envien a R. Daneel Olivaw (sí, EL Daneel Olivaw)  un robot humanoide per ajudar-lo.
Elijah i Daneel hauran de desentrellar una serie de conspiracions i secrets intentant evitar que es descobreixi la naturalesa robot del Daneel.

El binomi Elijah-Daneel és molt interessant ja que, com la resta de terrestres, Elijah és anti-robot i Daneel es regeix per les arxiconegudes 3 lleis de la robòtica, això provoca moments genials i ens planteja els límits de les 3 lleis (com el conflicte a la sabateria només arribar Daneel a la Terra).

Tant Elijah con Daneel son uns personatges amb molts matissos i no paren d’evolucionar al llarg de tot el llibre, Asimov aprofita la seva interacció entre  ells i entre la resta de la societat per fer reflexions sobre la natura humana.

La destrucción de lo que ustedes llaman el mal resulta menos justa y deseable que la conversión de este mal en lo que designan con el nombre de bien.

En resum, és un llibre Asimov 100% amb un còctel de ciència ficció, novela negra i filosòfica. Si us agraden els llibres d’Asimov aquest no us decepcionarà i només son 200 pàgines!

Nivell de cremada de pis: 4/5.

jo volia fer 1 entrada amb les 4 noveles de Robots i se m’ha allargat a lo loco…

Anuncios

Una respuesta a “Bóvedas de Acero – 1r llibre de la Saga dels Robots

  1. Les preqüeles de la Fundació m’han decebut una mica, segurament perquè no hi havia cap misteri cap al saber “què passarà” i anava amb la idea de més psicohistòria que no pas trama de espies com sobretot passa en al primera preqüela, però les novel·les dels robots ja les enfocaré diferent tal i com vaig fer amb Jo, robot i em va agradar.

    PD: 3 lleis? I la llei zero?

Responder

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Cerrar sesión /  Cambiar )

Google+ photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google+. Cerrar sesión /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Cerrar sesión /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Cerrar sesión /  Cambiar )

Conectando a %s